Van verlangen naar realiteit

Helder weten wát je nu precies wilt. Dat klinkt heel makkelijk maar dat is het meestal niet. Vanuit je huidige perspectief, is niet altijd helder te zien waar je naartoe wilt. Daarom hier wat hulp:

 1. Droom
  Denk groot. Beschrijf wat je wilt, zonder je te laten belemmeren door kritische gedachten. Wat als alles kan? Wat als alles mag? Laat je gaan en denk groot. Geef even geen aandacht aan belemmerende gedachten en schrijf op.
 2. Check
  Verander een 'ik wil niet'-zin in een positieve zin. Wat wil je wel? Verander of schrap een angst-zin.
  Is dit wel echt het doel, of meer het middel? Waarom wil je dit, waar verlang je naar?
  Wees precies in wat je wilt, gedetailleerd en concreet. Houd je niet bezig met het hoe.
  Zorg dat het over jou gaat, niet over anderen (dus niet: ik wil dat die en die, dat en dat doet).
 3. Bundel je energie
  Zorg dat alles in jou zich gaat richten op dit verlangen. Formuleer je verlangen in de vorm 'Ik wil ...' of 'Ik neem me voor ...', alsof je er zo meteen al mee gaat beginnen.
 4. Duiveltjes aanpakken
  Schrijf je wens bovenaan een A4-tje, en maak twee kolommen. Beschrijf links de duiveltjes (belemmerende gedachten) en rechts de engeltjes (helpende gedachten en kwaliteiten). Beschrijf vervolgens waar je voor kiest, voer je de wens af of richt je je op de engeltjes? Het is beide prima.
 5. Versterken
  Wil je in actie komen? Nee, niet doen!
  Gebruik affirmaties: maak ze concreet en specifiek en positief geformuleerd, in de tegenwoordige tijd, over jezelf. Ze geven dan een gevoel van opwinding.  Bijvoorbeeld: Ik bezit de daadkracht om dit doel te bereiken.
  Visualisaties versterken ook je intenties: maak het beeld in gedachten heel helder, eventueel met een tekening.
 6. Loslaten
  Nu is het tijd om je wens los te laten en niet in de weg te lopen, laat de situatie de controle overnemen. Het is geen kwestie van moeten, maar willen, de zachte wil, volg de wind. Er zullen altijd tegenslagen zijn. Herinner jezelf aan je kwaliteiten. Jij kunt dit. 

Voel je welkom om de resultaten met me te delen, als je dat wilt, via info@carenspeldekamp.nl

Hulp nodig? Een sessie plannen kan natuurlijk ook. Klik dan hier.

Synchroniciteit. We kennen allemaal die volmaakte momenten, waarop de dingen op een bijna ongelooflijke manier samenkomen, waarop gebeurtenissen die je nooit had kunnen voorspellen, laat staan sturen, je op merkwaardige wijze leiden op je pad. Het woord dat het dichtst benadert wat er op zulke momenten gebeurt is 'synchroniciteit'. 

Oefening om je verlangen te onderzoeken

Maak een half uurtje ruimte voor jezelf, op een plek waar je niet gestoord kunt worden.

 1. Pak pen en papier, iets lekkers te drinken en zorg dat je comfortabel zit. Probeer deze voorbereiding al met aandacht te doen, wees je bewust van elke stap.
 2. Stem af op jezelf. Dat kun je doen door even op je ademhaling te focussen, je voeten op de grond te voelen, je billen op de stoel. Zeg tegen jezelf in stilte: ik ben hier. En voel dat je helemaal aanwezig bent in dit moment.
 3. Schrijf dan op: Wat heeft het leven je tot nu toe gegeven?
 4. Schrijf een minuut of 5 alles wat in je opkomt bij deze vraag. Korter of langer mag ook, wees ontvankelijk voor de antwoorden die zich aandienen.
 5. Schrijf dan op: Wat heeft het leven je nog niet gegeven waar je nog naar verlangt?
 6. Schrijf een minuut of 5 alles wat in je opkomt bij deze vraag. Korter of langer mag ook, wees ontvankelijk voor de antwoorden die zich aandienen. Juist als ze niet zo helder, verrassend of vreemd lijken.
 7. Herhaal stap 3 t/m 6 twee keer.
 8. Schrijf op wat voor jou de kern was van deze oefening, van jouw huidige verlangen. 

 

Voel je welkom om de resultaten met me te delen, als je dat wilt, via info@carenspeldekamp.nl

En voor wie zich afvraagt: en nu? Wat moet ik nu met dit verlangen? Laat het over aan je eigen creativiteit, of wacht de volgende nieuwsbrief af :).
Een sessie plannen kan natuurlijk ook. Klik dan hier.