Al vanaf ik kan praten wil ik alles 'zelluf doen'.

Als ik het gevoel krijg dat iemand zich met mij bemoeit, dan word ik woest. Ik hou niet van ongevraagde tips en advies en ik geef ze zelf ook niet graag. Ik doe liever een beroep op iemands eigen autonomie, wat wil jíj? Want wat voor mij werkt, hoeft voor jou niet te werken.

Dit is trouwens niet het verhaal van de vrouw die coaching heeft gehad en daarna zelf ook coach wilde worden, omdat het haar zo geweldig had geholpen en ze denkt dat iedereen hetzelfde probleem heeft als zij. Nee. De ambitie om coach te worden heb ik al vanaf mijn tienerjaren en ik ben meteen na de middelbare school een opleiding in begeleiden gaan volgen en werk al meer dan 13 jaar als coach en begeleider. Ik sta ervoor dat coachen en begeleiden een vak is.

Maar ook coaches hebben soms hulp nodig, je verwacht het misschien niet, maar het zijn net normale mensen 😊.

Je moet het zélf doen, maar je hoeft het niet alléén te doen.

 Ik heb ook hulp ingeschakeld toen het even niet goed met me ging. Ik vond dat loeispannend. Ik vond mezelf zwak, omdat ik het niet alleen af kon, zeker omdat ik zelf begeleider ben. Maar op een gegeven moment zat ik zó in de knoop, ik voelde me alleen nog maar rot en gespannen en had nergens meer zin in. Het liefste wilde ik een half jaar onder de dekens kruipen in de hoop dat daarna alle stomme dingen weg waren. Helaas was dat geen optie, dus ik ging naar iemand om te praten.

De coaches en begeleiders in mijn leven hebben veel verschil gemaakt. Niet vanwege hun grootse wijsheid, adviezen of oplossingen, maar omdat ze mij in lieten zien hoe ik zelf invloed kon hebben op mijn situatie en me aan het werk zetten. Want ook als je hulp krijgt, zijn uiteindelijk alle credits voor jou, jíj doet het werk.

Ik wil het taboe op coaching en hulpverlening doorbreken. Ik vind dat iedereen een coach zou moeten hebben. Je geeft jezelf daarmee de kans het potentieel in jezelf wakker te maken. Je ontwikkelt je eigen kracht, groeit naar je next level en je ontwikkelt positievere relaties met andere mensen. Waardoor je ook de mensen om je heen weer een kans biedt naar hun next level te groeien. Je creëert een ripple-effect, wat alleen maar ten goede komt aan toekomstige generaties. Waarom zou je jezelf die kans níét geven? Ik geloof heilig dat coaching jou in staat stelt om je doen, denken en voelen wat klopt voor jóú. Jij bent de baas over je eigen leven, jij hebt de regie. En zo hoort het ook te zijn!

Ik ga nu al jaren regelmatig naar een coach. Gelukkig niet meer vanwege de ellende van toen, maar om te blijven groeien, als mens en als coach. Mijn persoonlijke ontwikkeling staat nooit stil, ik ontdek telkens weer nieuwe kanten van mezelf, ik kom weer nieuwe lastige dingen of mensen tegen, loop weer tegen blinde vlekken aan.

That’s life, voor iedereen. En het gaat erom wat je ermee dóét. Loop je er van weg? Negeer je het? Sluit je je af? Doe je alsof het erbij hoort? Ben je boos omdat het jou weer overkomt? Of kom je het onder ogen, doe je er iets mee en gun je jezelf plezier in je leven? Een leuk leven op jouw voorwaarden.

Goed om te weten, professionaliteit en vakkundigheid staan voor mij bovenaan:

  • Daarom ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging voor coaches en hun klachtenregeling: NOBCO,
  • Hanteer ik de Internationale Ethische Code,
  • Heb ik een Bachelor of Social Work behaald in 2009 en daarna een geaccrediteerde opleiding tot beroepscoach gevolgd,
  • Ik gebruik wetenschappelijk onderbouwde methodes,
  • En ik volg doorlopend bijscholing, intervisie en supervisie om me te blijven ontwikkelen.

Ik heb meer dan 13 jaar ervaring met coachen en begeleiden. Bekijk mijn LinkedIn profiel voor meer info over mijn CV.