32 manieren om te ontspannen

We hebben allemaal zo'n stem die ons opzweept om dingen gedaan te krijgen en snel een beetje. Voor je het weet neemt die stem de boel over en word je een Duracell-konijn in plaats van een levend mens. Daarom heb ik wat ideeën om te ontspannen voor je op een rijtje gezet. 

Lees meer »

Tijd voor je eigen ritme

Tijd voor je eigen ritme.Als je zo eens een stapje terug doet uit je leven.En je bekijkt het van een afstandje.Je schema, je agenda, je werk, je thuis.Waar is er dan ruimte voor je eigen ritme?

Lees meer »

Stel je niet zo aan

Ik heb heel lang gedacht dat ik niet zo’n gevoelig mens was. Dat ik alles aan kon, eindeloos hard kon werken en dat ik me niet zo aan moest stellen als ik ergens mee zat.

Lees meer »

Coaching: werkt dat wel?

Praten met iemand, wat heb je daar nou eigenlijk aan? En waarom is het praten met een coach anders dan met je moeder of vriendin? Misschien ken je mensen bij wie coaching heel goed heeft gewerkt. Of mensen die het helemaal niks vonden. Misschien twijfel je zelf wel eens of je een keer met een coach zou willen praten. Maar werkt dat nou echt?

Lees meer »

Goede coach gezocht: hoe vind je die?

Personal coach, lifecoach, competentiecoach, paardencoach, loopbaancoach of wandelcoach. Google op coach en jouw woonplaats, en je vindt meteen tientallen resultaten. Het lijkt wel alsof heel Nederland een coachpraktijk is begonnen. Er zijn ook zoeksites voor coaches, zoals coachfinder.nl. Maar waar moet je nou op letten bij het kiezen van een coach? En hoe weet je of het een goede is? Ik geef je 3 stappen om een geschikte coach te kiezen.

Lees meer »

Volhouden maar weer. Doorzetten.

Van buiten zag je niets aan mij, maar van binnen was het anders. Ik was uitgeput, voelde me bang en de gedachten in mijn hoofd draaiden cirkeltjes. Zodra ik wakker werd begon ik te denken, totdat ik 's avonds weer doodmoe in slaap viel. Ik probeerde alles te snappen en ik bleef maar tegen mezelf zeggen dat er niets was om bang voor te zijn. Maar het hielp niets. Ik had geen idee hoe ik iets aan mijn situatie moest veranderen. Ik had nergens echt plezier in, alles was zwaar. Er waren mensen die tegen me zeiden dat ik iets aan persoonlijke ontwikkeling zou moeten doen, dat ik een coach moest nemen. Maar dat vond ik onzin. Ik dacht dat het wel goed zou komen, als ik maar hard genoeg mijn best deed.

Lees meer »

Nee, ik wil geen donateur worden van zielige hondjes.

Nee, ik wil niet naar je verjaardag. Nee, ik wil geen donateur worden van zielige hondjes. Nee, ik wil geen nieuwe energieleverancier. Nee, ik wil geen boodschappen doen. Nee, ik wil geen koffie zetten. Nee, ik wil niet dat je vanavond weer weggaat. Nee, ik wil geen sponzig, droog, vettig stukje taart. Nee, nee, nee.

Lees meer »

Spreek je uit! Over tijgers met territoriumdrift

Ik zie het veel om me heen: vervelende situaties ontstaan tussen werkgever en werknemer, omdat vrouwen zich niet uit durven te spreken. Gevolg: de emoties lopen hoog op en de samenwerken is niet meer mogelijk. Ik zie dit patroon ook bij coachees in mijn praktijk. Vrouwen die niet hebben geleerd voor zichzelf op te komen, hun grenzen niet op tijd aangeven. Zodat ze alleen nog maar kunnen brullen als tijgers met territoriumdrift als het ze echt teveel wordt. En dat helpt dus totaal niet.

Lees meer »