Van wens naar realiteit

Helder weten wát je nu precies wilt. Dat klinkt heel makkelijk maar dat is het meestal niet. Vanuit je huidige perspectief, is niet altijd helder te zien waar je naartoe wilt. Daarom hier wat hulp:

Lees meer »

Wat wil ik?

Als je niet lekker in je vel zit, is het vaak wel duidelijk dat je je zo niet meer wilt voelen. Je hebt er last van en je wilt er graag vanaf. Daarvoor is beweging nodig. Om ergens weg te komen moet je ergens anders naartoe.  En om ergens naartoe te gaan moet je weten waar je naartoe wilt. Volg je me nog? Als je niet weet waar je naar verlangt, dan kom je er niet.

Lees meer »

32 manieren om te ontspannen

We hebben allemaal zo'n stem die ons opzweept om dingen gedaan te krijgen en snel een beetje. Voor je het weet neemt die stem de boel over en word je een Duracell-konijn in plaats van een levend mens. Daarom heb ik wat ideeën om te ontspannen voor je op een rijtje gezet. 

Lees meer »

Tijd voor je eigen ritme

Tijd voor je eigen ritme.Als je zo eens een stapje terug doet uit je leven.En je bekijkt het van een afstandje.Je schema, je agenda, je werk, je thuis.Waar is er dan ruimte voor je eigen ritme?

Lees meer »

Stel je niet zo aan

Ik heb heel lang gedacht dat ik niet zo’n gevoelig mens was. Dat ik alles aan kon, eindeloos hard kon werken en dat ik me niet zo aan moest stellen als ik ergens mee zat.

Lees meer »

Coaching: werkt dat wel?

Praten met iemand, wat heb je daar nou eigenlijk aan? En waarom is het praten met een coach anders dan met je moeder of vriendin? Misschien ken je mensen bij wie coaching heel goed heeft gewerkt. Of mensen die het helemaal niks vonden. Misschien twijfel je zelf wel eens of je een keer met een coach zou willen praten. Maar werkt dat nou echt?

Lees meer »

Goede coach gezocht: hoe vind je die?

Personal coach, lifecoach, competentiecoach, paardencoach, loopbaancoach of wandelcoach. Google op coach en jouw woonplaats, en je vindt meteen tientallen resultaten. Het lijkt wel alsof heel Nederland een coachpraktijk is begonnen. Er zijn ook zoeksites voor coaches, zoals coachfinder.nl. Maar waar moet je nou op letten bij het kiezen van een coach? En hoe weet je of het een goede is? Ik geef je 3 stappen om een geschikte coach te kiezen.

Lees meer »

Volhouden maar weer. Doorzetten.

Van buiten zag je niets aan mij, maar van binnen was het anders. Ik was uitgeput, voelde me bang en de gedachten in mijn hoofd draaiden cirkeltjes. Zodra ik wakker werd begon ik te denken, totdat ik 's avonds weer doodmoe in slaap viel. Ik probeerde alles te snappen en ik bleef maar tegen mezelf zeggen dat er niets was om bang voor te zijn. Maar het hielp niets. Ik had geen idee hoe ik iets aan mijn situatie moest veranderen. Ik had nergens echt plezier in, alles was zwaar. Er waren mensen die tegen me zeiden dat ik iets aan persoonlijke ontwikkeling zou moeten doen, dat ik een coach moest nemen. Maar dat vond ik onzin. Ik dacht dat het wel goed zou komen, als ik maar hard genoeg mijn best deed.

Lees meer »