Wat wil ik?

Gepubliceerd op 11 januari 2024 om 13:34

Als je niet lekker in je vel zit, is het vaak wel duidelijk dat je je zo niet meer wilt voelen. Je hebt er last van en je wilt er graag vanaf. Daarvoor is beweging nodig. Om ergens weg te komen moet je ergens anders naartoe.  En om ergens naartoe te gaan moet je weten waar je naartoe wilt. Volg je me nog? Als je niet weet waar je naar verlangt, dan kom je er niet.

Hieronder beschrijf ik een oefening om je verlangen te onderzoeken. Dus pak je vergrootglas en je speurneuzenpet en dompel je onder in jezelf.

Maak een half uurtje ruimte voor jezelf, op een plek waar je niet gestoord kunt worden.

  1. Pak pen en papier, iets lekkers te drinken en zorg dat je comfortabel zit. Probeer deze voorbereiding al met aandacht te doen, wees je bewust van elke stap.
  2. Stem af op jezelf. Dat kun je doen door even op je ademhaling te focussen, je voeten op de grond te voelen, je billen op de stoel. Zeg tegen jezelf in stilte: ik ben hier. En voel dat je helemaal aanwezig bent in dit moment.
  3. Schrijf dan op: Wat heeft het leven je tot nu toe gegeven?
  4. Schrijf een minuut of 5 alles wat in je opkomt bij deze vraag. Korter of langer mag ook, wees ontvankelijk voor de antwoorden die zich aandienen.
  5. Schrijf dan op: Wat heeft het leven je nog niet gegeven waar je nog naar verlangt?
  6. Schrijf een minuut of 5 alles wat in je opkomt bij deze vraag. Korter of langer mag ook, wees ontvankelijk voor de antwoorden die zich aandienen. Juist als ze niet zo helder, verrassend of vreemd lijken.
  7. Herhaal stap 3 t/m 6 twee keer.
  8. Schrijf op wat voor jou de kern was van deze oefening, van jouw huidige verlangen. 

 

Voel je welkom om de resultaten met me te delen, als je dat wilt, via info@carenspeldekamp.nl

En voor wie zich afvraagt: en nu? Wat moet ik nu met dit verlangen? Laat het over aan je eigen creativiteit, of lees de volgende blog.
Een kennismaking of sessie plannen kan natuurlijk ook. Klik dan hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.