Voor wie is het:

Je weet dat het zo echt niet verder kan en je wilt zo snel mogelijk verandering.  Je staat op het punt waar keuzes gemaakt moeten worden, dat voel je aan alles. Of er is een situatie in je leven die om onmiddellijke actie vraagt, je bent bijvoorbeeld je baan kwijt of wilt die zo snel mogelijk opzeggen.

Je hebt helderheid en overzicht nodig. Je wilt weer die vastberadenheid voelen die er altijd was, en nu even zoek lijkt te zijn. Dat is verwarrend voor je. Het lijkt wel alsof alles op omvallen staat, dat is niet de bedoeling. Zoals je je nu voelt, is niet wie jij bent. Je wilt weer terug naar je oude ik, die het naar haar zin had en bij wie het allemaal vrij moeiteloos ging. 

Je voelt dat er nog veel meer mogelijk is voor jou, dat je je potentie niet waarmaakt en dat wil je wel. Persoonlijk leiderschap is een term die je vaak tegenkomt. Je weet dat jouw uitdaging nu niet zit in nieuwe kennis, maar in persoonlijke ontwikkeling. Je weet niet of dat nou wel je ding is, misschien vond je het zelfs wel een beetje onzin. Maar zo langzamerhand kun je er niet meer onderuit: jij hebt een coach nodig.

Jij ben iemand die...

 • houdt van hard werken
 • een uitdaging niet uit de weg gaat
 • gedreven is en carrière wil maken
 • ondanks dat de neiging heeft om zichzelf klein te houden
 • snel schakelt naar de nieuwe situatie: 'oké, en nu?'
 • kritiek liever afwimpelt
 • het gevoel wil hebben 'in control' te zijn
 • niet houdt van hokjes en kaders, jij bent onafhankelijk
 • goed kan kiezen, je doet veel op gevoel

Wat is het:

Een kort en intensief traject van ongeveer 2 maanden, waarin we snel verdiepen. Je krijgt snel veel kennis over jezelf en leert meteen hoe je die kennis kunt gebruiken om jouw leven vorm te geven op jouw voorwaarden. We werken in korte 'loops' van onbewust naar bekwaam, zodat je meteen actie kunt ondernemen. Als jij je open opstelt, maken we enorme stappen.

Ik vraag toewijding van jou. Het vraagt veel reflectie, eerlijk zijn naar jezelf, jezelf durven blootgeven. Vermijden en vluchtgedrag is hier niet aan de orde. Het vraagt dus echt wel wat van je, maar je doet het niet alleen. Ik sta naast je. En het is leuk! Hou je van achtbanen en wil je een echte verandering? Dan is dit echt iets voor jou!

Tijdens de coaching maak ik gebruik van verschillende (wetenschappelijk onderbouwde) methodes en technieken. Methodes die ik vaak gebruik zijn Voice Dialogue, Zijnsgericht coachen en mindfulness. Klik hier om te zien wat het is, hoe ik het gebruik en wat jij eraan hebt. 

 

Belangrijk: coaching mag leuk zijn!

Oke, de reden waarvoor je komt is waarschijnlijk niet echt om te lachen, maar verder vind ik het echt belangrijk om wél veel te lachen tijdens het traject. Als onbewuste patronen naar de voorgrond komen, zijn ze soms best lachwekkend. En als je daar de humor van inziet, wordt het meteen een stuk lichter. We werken aan serieuze dingen, maar het hoeft niet altijd serieus te zijn. Zo voel je ook meteen dat het helemaal niet erg is om jezelf in de weg te zitten met vreemde gedachten, of een foutje te maken. Dat doen we allemaal.

Ook belangrijk: het is géén therapie. Ja, je gaat werken aan je zelfkennis, blinde vlekken blootleggen en beter snappen waar dingen vandaan komen. Maar nee, we gaan geen trauma's behandelen, we werken niet probleemgericht, maar krachtgericht. En we maken steeds de stap naar praktisch en concreet: wat wil je nu en hoe ga je dat aanpakken?

Concreet: Het traject duurt ongeveer 10 weken (6 tot 8 gesprekken). We hebben ongeveer eens per 1 à 2 weken een gesprek van 1 tot 1,5 uur. 

Bij de start van het traject formuleren we samen 1 tot 3 doelen. Regelmatig evalueren we: hoe loopt het? Komt je doel al dichterbij? Moeten we de doelen of de samenwerking een beetje bijsturen? Zo zorgen we ervoor dat het traject ook echt ergens toe leidt en van waarde voor je is.

Terugblikken, vooruitkijken en successen vieren zijn superbelangrijk in een traject van persoonlijke ontwikkeling. Daarom maak je na elk gesprek een reflectie, waar je feedback op krijgt van mij.  

Wat heb je eraan:

 • Binnen een paar weken weet je al niet meer hoe je het voor die tijd deed. Je bent een nieuwe versie van jezelf geworden.
 • We duiken meteen diep in jouw onderliggende motieven en patronen, waardoor je snel verandering bemerkt.
 • Die verandering maken we blijvend, door oude patronen los te laten en snel veel nieuw gedrag toe te passen.
 • Je ontdekt een enorme flexibiliteit, zelfverzekerdheid en kracht waarvan je niet wist dat je het in je had.
 • Je gaat bruisen van energie.
 • Je merkt ineens hoeveel invloed je hebt op je leven en dat is echt kicken!
 • En natuurlijk loopt je leven binnen 10 weken niet voor altijd op rolletjes, maar ik leer je wel strategieën zodat je daar zonder problemen mee om kunt gaan.

Voor wie is het niet:

Het is niet voor jou als je...

 • veel tijd nodig hebt om dingen te laten bezinken,
 • het altijd moeilijk vindt om te voelen wat je wilt,
 • niet zeker weet of je er wel klaar voor bent,
 • geen tijd wilt investeren in onze samenwerking,
 • niet ‘in de arena’ wilt gaan staan.

 

‘De eer komt toe aan de vrouw die daadwerkelijk in de arena staat, haar gezicht besmeurd met stof, zweet en bloed; die zich kranig weert; die fouten maakt, omdat dat nu eenmaal onvermijdelijk is; die desondanks toch probeert iets te bereiken; die groot enthousiasme en grote toewijding kent; die zich helemaal geeft voor de goede zaak; die, als het meezit, uiteindelijk de triomf van een grootse verrichting proeft, en die, als het tegenzit en als zij faalt, in elk geval grote moed heeft getoond.’

Reviews

Investering

De 1 op 1 intensive vraagt een investering, ik werk met verschillende pakketten, voor elk budget. Tijdens de kennismaking bekijken we samen welk pakket het beste bij je past. Ga uit van 6 tot 8 gesprekken, verspreid over ongeveer 2 tot 3 maanden.

Caren, dit klinkt goed! Ik denk dat het iets voor mij is, wat nu?

Het begint altijd met een gratis oriëntatiegesprek van een half uur tot een uur. Als je met een coach in zee gaat, is het superbelangrijk dat je een klik voelt, er vertrouwen in hebt dat de coaching jou gaat helpen. Daarom is een kennismaking onmisbaar. Het oriëntatiegesprek kan telefonisch, via een videocall of face 2 face. Neem via onderstaande button contact met mij op en dan spreken we elkaar snel!

Veelgestelde vragen

Op welke termijn heb je plek?
Neem hiervoor even contact met mij op, dan laat ik het je snel weten!

Waar vind de coaching plaats?
De meeste gesprekken vinden plaats in mijn praktijkruimte in Terwolde. Andere locaties zoals Deventer, Apeldoorn, Zwolle, Zutphen, Arnhem, Almelo, Hengelo en Enschede zijn ook mogelijk. En we kunnen natuurlijk ook videobellen!

Is mijn probleem wel erg genoeg om naar een coach te gaan?
Dit hoor ik vaak: 'zo erg is het nu ook weer niet. Ik red het zo ook wel.' Dat zal ook vast zo zijn. Het is alleen de vraag: wíl je het ook zo? Er heerst nog een groot taboe op coaching en hulp inschakelen. Terwijl die dingen waar jij nu zo mee loopt te worstelen, die onzekerheid, dat zware gevoel, dat gevoel dat je totaal niet op je plek zit, binnen een paar maanden opgelost kan zijn! Dan is het gewoon weg! En is er weer plek voor plezier, leuke dingen, heb je er weer zin in. Ik vind het zó zonde dat zoveel vrouwen zich dit ontzeggen en zich op hun eilandje eenzaam gaan zitten voelen, terwijl het totaal niet nodig is. Een probleem hoeft niet te voldoen aan een bepaald 'ergheidslevel' om naar een coach te gaan. Sterker nog, ik ga regelmatig naar mijn eigen coach zonder dat ik echt een probleem heb. Omdat ik weet dat het me altijd zoveel oplevert, dat het maakt dat ik me verder kan ontwikkelen dan ik nu zelf kan zien. Dat is zo waardevol, er komen dingen binnen handbereik die je nu nog als onmogelijk ziet. En dan blijkt ineens dat het gewoon wel kan, en helemaal niet zo moeilijk is. Nou ja, ik kan hier nog uren over doorpraten. Maar denk niet dat je probleem eerst erg genoeg moet zijn, die gedachte helpt je niet vooruit.

Ik vind het doodeng, niemand in mijn omgeving doet dit, wat moet ik nou?
Ik heb twee tips voor je. 
Tip 1: stel je voor dat je beste vriendin in deze situatie zat? Wat zou je haar adviseren? Wat zou je haar gunnen of toewensen? Door je dit voor te stellen kom je in de buurt bij wat jij echt wilt, los van wat anderen zouden denken of vinden.
Tip 2: praat erover met iemand die je vertrouwt. Bespreek het eens. Vraag advies. Door uit te spreken wat in je hoofd zit wordt het soms al helder.

Er zijn zoveel coaches, hoe weet ik of jij een goede bent?
Bij het bepalen of een coach geschikt is voor jou zijn 2 dingen belangrijk:
1. De klik met de coach: de klik bepaalt het grootste deel van de effectiviteit van de coaching. Zou je je verhaal durven vertellen? Voel je je op je gemak? Heb je het gevoel dat de coach je begrijpt? Dat zijn ingrediënten voor een goede samenwerkingsrelatie.
2. De professionaliteit van de coach: je wilt wel dat er iemand tegenover je zit met een gedegen opleiding. Ik heb naast mijn Bachelor of Social Work een geaccrediteerde opleiding tot beroepscoach gedaan. Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging voor coaches, de NOBCO. Ik werk continue aan mijn vakkundigheid door het volgen van opleidingen, intervisie en supervisie. Ik heb al meer dan 13 jaar ervaring met coachen en begeleiden, weet waar mijn krachten en valkuilen zitten en ben zodoende in staat om jou kwalitatief goede coaching te geven. Daar sta ik voor. 

Die investering, ik vind het nog al wat.
Het is in Nederland nog niet zo gewoon om geld uit te geven aan persoonlijke ontwikkeling. Het is veel normaler om je geld te besteden aan kleding, meubels en andere spullen. Vaak hebben we ook de gekke verwachting dat die spullen ons gelukkiger zullen maken. Maar uiteindelijk zit je toch even vermoeid te zijn op je nieuwe bank als op je oude bank. Aan jou de keuze, wil je doorploeteren in een nieuw shirt? Of eindelijk de fun weer voelen en je ongedragen kleding eens afstoffen?

Ik heb al wel eens coaching gehad maar eigenlijk werkte het niet echt. Wat is er bij jou anders?

Tja, het hebben van een coach biedt geen garanties tot verandering. Dat komt omdat je het echte werk zelf moet doen, daar geloof ik heilig in. Ik ga niets voor je oplossen. Ik beloof niet dat ik je op magische wijze ga ontdoen van oud zeer, of jou exact ga vertellen wat jouw sleutel tot geluk en succes is. Daar moet je zelf achter komen. Wat ik wel beloof is dat ik jouw proces zo optimaal mogelijk faciliteer. Ik bied jou alle inzichten, handvatten en opstapjes die je nodig hebt, om te groeien en te veranderen. Je kunt veel verder komen dan je nu denkt, en dat laat ik je zien. Ik bied het je aan, jij bepaalt of je het aanpakt. Simpel as that. 
Verder werk ik met methodes waarvan de effectiviteit wetenschappelijk bewezen is. Dus geen vage shit, maar concrete resultaten. 

Caren, ik heb een andere vraag!

Ik beantwoord je vraag graag! Ook als je twijfelt: stuur me gewoon even een berichtje. Of stel je vraag in het oriëntatiegesprek.